5 regels om je doel met je paard te behalen

5 regels die je moet volgen als jij je doel met je paard wilt behalen.

  1. Wees niet bang om te falen. Niet alles komt in 1 keer aangewaaid en soms moet je blijven proberen, zelfs als je nog lang niet aangekomen bent op het punt waar je nu al had willen zijn. Geef nooit op. Als je nooit iets probeert zal er ook nooit iets verkeerd gaan maar dan zal je ook nooit iets leren.
  2. Vertrouw je paard. Als je geen vertrouwen hebt in je paardonder je, die je moet brengen waar je naar toe wilt gaan zal het ook nooit gebeuren.
  3. Wees realistisch. Als je teleurgesteld bent omdat succes achterwege blijft kan dat heel demotiverend werken. Stel realistische doelen en tijdlijnen die voor jou en je paard haalbaar zijn. Zo voorkom je dat je teleurgesteld raakt en dat je motivatie kwijtraakt. Soms zal jij je doelen moeten bijstellen.
  4. Inzet en gedrevenheid. Jouw doel zal je niet van de 1 op de andere dag bereiken. Een matige inzet zal matige resultaten geven. Maak voor jezelf een plan, hoeveel dagen per week kan jij aan jouw doel werken. Verdeel dit in de tijd die jij nodig hebt om aan jezelf te werken en de tijd die je samen met je paard gaat besteden om je doel te bereiken. Wees ook daar realistisch in. Het heeft totaal geen zin bijv. 15 uur per week in te plannen terwijl je er eigenlijk maar 10 hebt. Hou voor je zelf bij of jij je ook daadwerkelijk aan je plan houdt.
  5. Vergeet niet te genieten en plezier te beleven aan de kleine voortuitgangen die je hebt geboekt. Dat kleine stapje voorwaarts heeft je dichter bij je doel gebracht. Probeer je niet te hard te focussen op het einddoel maar geniet van de weg er naar toe.

    Heb jij een doel en wil je dat omzetten in een plan. Maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken. Maak dan een afspraak met ons. Wij kunnen je helpen met het maken van een haalbaar plan en indien gewenst je begeleiden om je doel te bereiken. Maar alleen jouw inzet bepaalt of jij je doel bereikt.