“Ik ben toch geen konijn!”

Iedereen die mij kent weet dat ik heel erg op de ruiter zit gefocust ben. Het ontspannen zitten en het mee gaan met de bewegingen van het paard zijn voor mij heel belangrijk.

Ik verbaas mij al jaren over het meegaan met de bewegingen van het paard. Jonge meiden, in de bloei van hun leven zitten vaak onbeweeglijk en dan bedoel ik ook onbeweeglijk op hun paard. Je ziet soms werkelijk niets bewegen in het onderlichaam en dan bedoel ik alles rond de heupen. De middendraf was vaak een probleem omdat die niet uitgezeten kon worden. Heupen stijf en bovenlichaam te ver naar achteren. Op de aanwijzing ga nou eens mee met de beweging van het paard kreeg ik vaak het antwoord “dat kan ik niet”. Waarna altijd een leuke discussie ontstond.

“Je kan toch dansen, dans je met een partner ook zonder je heupen te bewegen. Dat wordt een leuk dansje." Probeer het eens ga close tegen iemand aanstaan en ga dansen waarbij de 1 zijn of haar heupen wel beweegt en de ander niet. Hoe denk je dat dat er uit ziet Dat wordt houterig en ziet er niet vloeiend uit. Er zit geen ritme in en dat gebeurt ook op je paard.

Antwoord:

  1. Schouder ophalen
  2. Dat weet ik niet
  3. Ik dans zo niet
  4. Stilzwijgen

Dat wordt houterig en ziet er niet vloeiend uit. Er zit geen ritme in en dat gebeurt dus ook met je paard.
Maar ik geef niet zo snel op dus doorvragen. “je hebt toch een vriend, blijf je dan ook onbeweeglijk. Dat zal dan erg leuk zijn.”

Reactie: waaaaaaaaaaaat? Denk je dat ik een konijn ben of zo?

Einde discussie.

Inmiddels is zit van de “ik ben toch geen konijnruiter” enorm verbeterd maar het kan altijd beter en daar kan nu aan gewerkt worden.

Anja