Ons Team

Ons team bestaat uit Chantal-Serena Hazebroek en Anja Heezen.

Per 1-1-2019 is Anja er om gezondheidsredenen mee gestopt, maar ik, Chantal, kan altijd een beroep op haar doen en onze brainstormsessies zetten we nog steeds in volle glorie voort.Over Chantal

Ik ben geboren in 1985 en opgegroeid tussen de paarden op een manege. Als kind ben ik ook al vroeg begonnen met rijden. Momenteel heb ik zelf twee eigen paarden waar ik ZZL dressuur, L/M springen en B/L eventing mee start. Daarnaast zijn we regelmatig in de duinen en op het strand te vinden om even lekker de benen te strekken.

Opleidingen

In 2007 heb ik mijn ORUN opleiding succesvol afgerond met gemiddeld een 9.
Daarna ben ik fysiotherapie gaan studeren aan de HvA. In 2011 ben ik afgestudeerd. Sindsdien ben ik parttime werkzaam in een fysiotherapie praktijk in Vierpolders. Daarnaast volg ik regelmatig cursussen en trainingen op up2date te blijven, zowel op hippisch als op medisch vlak.

Waarom de balans in beweging

Mijn inzichten in houding en bewegen van mens en ruiter zijn door mijn opleiding als fysiotherapeut nog meer versterkt. Ik schrik heel erg als ik zie hoeveel mensen er met lichamelijke klachten rondlopen wat voortkomt uit onbalans/disbalans van het lichaam, zonder dat zij zich daar bewust van zijn. Daarom denk ik dat bewustwording en training heel belangrijk zijn voor een hoop mensen. Niet alleen om klachten te verminderen maar juist ook om te voorkomen. Preventie is belangrijk voor een gezond lichaam.
Veel klachten komen bij ruiters voort uit een verkeerd beweegpatroon, verkeerd zitten, verkeerd spiergebruik. Dit is allemaal prima te verhelpen met de juiste begeleiding.
Door klachten van de ruiter, wordt ook het paard belemmerd in zijn manier van bewegen, met soms alle gevolgen van dien.
tijdens een van mijn stages heb ik gewerkt met de Flexchair en ben daar altijd erg over te spreken geweest. Uiteindelijk heb ik de stoute schoenen aan getrokken en ben samen met Anja alles verder uit gaan werken waardoor de balans in beweging is ontstaan!

Missie

Door de opstart van ons bedrijf hoop ik dat we veel mensen bewust kunnen maken van de manier van bewegen en hoe belangrijk fysieke maar ook mentale balans is. Hierdoor verwacht ik dat we een hoop klachten kunnen verminderen dan wel oplossen of kunnen voorkomen.
Ook zou ik ruiters meer willen laten beseffen hoeveel invloed hun houding en zit, dan wel balans op de bewegingen van je paard hebben en dus je training kunnen beïnvloeden.

Over anja

46 jaar geleden is de passie voor paarden ontstaan en nooit meer weggegaan. Al meer dan 17 jaar begeleid in ruiters met heel veel plezier. Tussentijds heb ik de ORUN opleiding en diverse workshops met betrekking tot houding en zit gevolgd. Het werken aan houding en zit is voor mij prioriteit nimmer 1 en een genot om naar te kijken. Al jaren verdiep ik mij in het verbeteren van balans, houding en zit. Ruiters willen dat hun paard goed presteert en doen daar alles aan voor wat betreft het paard. Maar wat doen zij aan zichzelf?

Waarom de balans in beweging

Veel ruiters missen balans, flexibiliteit, coordinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit zijn vijf elementen die van belang zijn voor een goede prestatie. 1 happy athlete is niet voldoende, dit moeten er 2 zijn. Door de informatie van Chantal over de Flexchair en na een bezoek aan Veldon ben ik enthousiast geworden over het werken met de flexchair. Mede door de Flexchair ben ik mij verder gaan verdiepen in het belang van een goede houding en balans voor de ruiter. Een goede houding komt voort uit de stabiliteit van de romp. Deze rompstabiliteit is niet alleen belangrijk voor ruiters maar voor alle sporters. Als je romp sterk en stabiel is kun je je ledematen kracht en beweging meegeven. Het verbeterd de lichaamsbalans en coördinatie en de kans op blessures neemt af.

Missie

Ik hoop dat wij met onze trainingen en clinics mensen sterker kunnen maken, meer plezier aan hun sport kunnen laten beleven, betere resultaten kunnen laten behalen, hun rij-technische problemen weg kunnen nemen, blessurevrij kunnen houden en met meer zelfvertrouwen in het zadel te kunnen laten zitten.