Ruiterfitheid


Ruiterfitheid, voor iedereen!


Fitheid voor paard & ruiter

Paardrijden is een fysieke activiteit en jouw fitheid is net zo belangrijk als de fitheid van je paard. In tegenstelling tot wat “niet ruiters” denken…….Er zijn 2 atleten nodig om de paardensport te beoefenen.
Ruiters spenderen tijd en geld aan trainingen en zorg voor hun paard. Het paard is meestal in een goede conditie maar om een succesvolle combinatie te worden moeten ruiter EN paard in een zo goed mogelijke conditie verkeren. Een fitte ruiter is fysiek sterker, heeft meer uithoudingsvermogen, zit in balans en heeft de flexibiliteit en souplesse die nodig is om één te worden met de bewegingen van het paard. Een ruiter die fit is geeft kleine, korte, directe, duidelijke en consistente hulpen.

Ruiterfitheid is een speciale training. Het bestaat uit een combinatie van oefeningen om de souplesse, uithoudingsvermogen, rompstabiliteit, balans en flexibiliteit van het lichaam te trainen. Een ruiter moet soepele en flexibele gewrichten hebben en de juiste spieren ontwikkelen. De trainingen kunnen individueel, in kleine groepjes maar ook in grote groepen (op locatie) gegeven worden.


Wat ga je doen tijdens de ruiterfitheid training?

Tijdens de ruiterfitheidstrainingen wordt er gewerkt aan:

  1. Uithoudingsvermogen/ conditie
  2. Balans en stabiliteit
  3. Versterken van de juiste spiergroepen
  4. Verbeteren van je flexibiliteit en souplesse

Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse oefenmaterialen.
De individuele trainingen en de training in kleine groepen (max. 4 personen) worden in onze praktijkruimte gehouden. Bij voldoende belangstelling geven wij de trainingen ook voor grotere groepen (>5 deelnemers). Tevens kunnen wij de trainingen aanbieden op een externe locatie.